’t Amusement – Estée Strooker

Op 20-jarige leeftijd werd Estée Strooker de eerste winnaar van de Nederlandse editie van het televisieprogramma MasterChef. Een jaar later begon ze haar eigen restaurant ’t Amusement in Arnhem. Haar wens om tv-kok te worden is eveneens uitgekomen. Ze is in meerdere programma’s bij 24Kitchen te zien en in juni kwam een nieuw kookboek van Estée uit: Estée kookt.


Estéé: ‘In dit boek neem ik je per seizoen mee naar mijn culinaire jeugdherinneringen om je te inspireren met heerlijke gerechten. Recepten ‘van toen’ maar ook juist ‘van nu’. Van eenvoudig tot iets uitdagender. Ook laat ik je hier en daar de oorsprong zien van ons voedsel. Voor mij ontstaat er op die manier meer respect voor de bron, verspil ik minder en geniet ik veel meer van wat ik eet.’

Estée beschrijft veel gevarieerde recepten, aangevuld met prachtige foto’s van de gerechten en van Estée zelf. Het boek is mooi vormgegeven. Als herinnering aan het heerlijke etentje in ’t Amusement afgelopen zondag kocht ik het kookboek.

In augustus en september is ’t Amusement ook op zondag open: Sunday Funday!. De zondag is de ultieme dag om de koelkast open te trekken en van al het lekkers dat nog in huis is een uniek gastronomisch menu te maken zonder pretenties. Het aantal gangen is onbekend en iedere zondag is het anders. Ze starten tussen 17.00 uur en 18.00 uur. Daarna mag je altijd aanhaken maar zijn misschien de lekkerste dingen al op! Afgelopen zondag schoven wij aan en genoten we van een verrukkelijk zes (eigenlijk zeven als je het brood met kruidenboter als vooraf meetelt) gangen menu.


Onder andere tonijn uit de Middellandse zee in bietenmarinade en haringkaviaar.


Polenta met eend.


Kalfsvlees met lavasolie.


Onder andere muntijs.

Ben je in Arnhem en zoek je een restaurant waar je overheerlijk kunt eten, ga dan naar ’t Amusement! Een aanrader!

1 gedachte op “’t Amusement – Estée Strooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *