Canal Parade Amsterdam – Pride 2018 II


Het thema voor Pride Amsterdam 2018 is Heroes. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of deze community in het bijzonder.


Sinds 1996 vindt jaarlijks op de eerste zaterdag van augustus de Canal Parade plaats. De officiƫle naam van het evenement was aanvankelijk Amsterdam Pride, vervolgens van 2007 tot en met 2016 Amsterdam Gay Pride en sinds 2017 heet het evenement Pride Amsterdam.


Hoogtepunt van Pride Amsterdam is de Canal Parade, een bonte stoet van boten die op de eerste zaterdag van augustus door de grachten vaart.De boot van ‘Gaymeente Transterdam’ met burgemeester Femke Halsema.


Toeschouwers bij de Kortjewantsbrug.


Goede tijden, Slechte tijden boot.Toeschouwer op de Scharrebiersluisbrug.

Als afsluiting van de dag een pizza eten bij restaurant Burrata in de Halvemaansteeg 11.

4 gedachten over “Canal Parade Amsterdam – Pride 2018 II

  1. Heb genoten van je foto’s -geweldig zoals je deze mensen op de foto zet.
    De foto met de man in Schotse kilt en dan die mevrouw op de achtergrond-geweldig.
    Kan blijven kijken en elke keer zie ik weer wat anders.
    Gezellig weekend
    groetjes,Truus

  2. @Truus uit Drenthe, erg leuk om je opmerking te lezen over de man in Schotse kilt en de mevrouw op de achtergrond want dat vind ik zelf nu ook zo mooi! Jij kijkt erg goed naar foto’s! Geniet van een mooie zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *