Frida Kahlo: Making Her Self Up


Uitgerekend op de geboortedag van Frida Kahlo valt het boek Frida Kahlo: Making Her Self Up in de brievenbus. Het is een prachtig hardcover boek, rijk ge├»llustreerd en het boek bevat zes ingesloten boekjes met foto’s van de meest speciale bezittingen van Frida Kahlo. Verder diverse pagina’s met een selectie uit haar garderobe, zelfportretten en fraaie detailfoto’s van haar Mexicaanse outfits, vaak geborduurd.

In 1954, na haar dood, werden de bezittingen van Frida Kahlo opgeborgen in het Casa Azul (Blauwe Huis) in Mexico City, haar thuis. Een halve eeuw later werd haar collectie kleding, sieraden, cosmetica en andere persoonlijke spullen herontdekt. Het is de eerste keer dat deze persoonlijke spullen van Frida Kahlo buiten Mexico City worden tentoongesteld.


De tentoonstelling Frida Kahlo: Making Her Self Up is tot 4 november 2018 te zien in het Victoria and Albert Museum in Londen.

Enkele bladzijden uit het boek:
Op dit blog heb ik al vaker aandacht besteed aan Frida Kahlo. Een terugblik: Frida Kahlo, Liefde!Kunst!Passie! II, Geïnspireerd door Frida Kahlo, De kleuren van Frida Kahlo en Frida Kahlo in Brussel.

3 gedachten over “Frida Kahlo: Making Her Self Up

  1. Beste Berthi
    Heeft u het jaarboek van de Nederlandse kostuumvereniging
    2010 voor mij te koop?
    Graag zou ik van u horen
    Met vriendelijke groet Bea

  2. @Bea, ik heb het jaarboek 2010 van de Nederlandse Kostuumvereniging helaas niet te koop. Ik zie net dat de vereniging dit jaarboek eveneens niet meer te koop heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *