Streets of the World


Het plan was om het afgelopen jaar de fototentoonstelling Streets of the World te bezoeken. Helaas miste ik de boot, maar gelukkig is de expositie verlengd tot 30 september 2018. Een nieuwe kans en zo ging ik op 12 mei naar het Hembrugplein in Zaandam. Tevens het weekend van het straatmuzikantenfestival.


In 2009 begon Jeroen Swolfs aan zijn wereldreis. In zeven jaar maakte hij 195 foto’s van 195 hoofdsteden uit 195 landen, die allemaal op levensgroot formaat zijn te bewonderen in het museum. De foto’s hangen in een voormalig magazijn van Defensie, verdeeld over vier verdiepingen met een totale oppervlakte van 3800 m2. Met zijn 195 foto’s wil Jeroen Swolfs een positief beeld geven van de wereld. Een beeld dat weliswaar heel anders is dan de grimmige taferelen waar we in de media mee worden doodgegooid, maar dat volgens hem minstens zo reĆ«el is.


Het straatmuzikantenfestival werd op zaterdag 12 mei om 11.30 uur geopend door Drumcorps Premier.


Rechts op de foto staat Jeroen Swolfs.


Streetfood.2 gedachten over “Streets of the World

 1. Dag Berthie,

  Wat leuk dat je zo’n mooie post geschreven hebt over het Streets of the World Photo Museum. We zijn heel blij dat het je alsnog gelukt is om het museum te bezoeken en hopen dat je genoten hebt tijdens het straatmuzikantenfestival.

  Wie weet zien we je deze zomer nog eens verschijnen.
  Groet namens Jeroen Swolfs en Streets of the World,

  Danja Raven
  Communicatie manager bij Streets of the World

 2. @Donja Raven, ik ging voor de foto’s en het was mooi meegenomen dat dit het weekend was van het straatmuzikantenfestival! Beiden zeer geslaagd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *