De Flevowand


Na veertien jaar borduren is het wandkleed De Flevowand bijna klaar. Op 14 juni 2018 – exact 100 jaar nadat de Zuiderzeewet in werking is getreden – wordt het 60 meter lange en 50 centimeter hoge wandkleed onthuld door prinses Beatrix. Vanaf 17 juni 2018 is De Flevowand permanent te zien in de expositie van Batavialand, in het voormalige Nieuw Land Erfgoedmuseum, in Lelystad.

Op het borduurwerk wordt het verhaal verteld vanaf de Saalien ijstijd tot het heden van het oude Zuiderzeegebied. Er werken ongeveer 30 vrijwilligers aan mee, variƫrend van historici, tekenaars en borduursters tot het bestuur en technici.

Een leuk filmpje van de opening is hier te zien.

3 gedachten over “De Flevowand

  1. Wat bijzonder toch, dat er tegenwoordig zoveel collectief wordt gehandwerkt. Dat handwerken weer zo “in” is. Ik herinner me jaren dat ik handwerkte en dat de collega’s dat maar oubollig vonden. Ik hoop dat het wandkleed een vaste plek gaat vinden buiten het museum, een openbare plek waar iedereen er nog lang van kan genieten.
    Zo, nu weer naar de koffie op ons tuinterras wat nu nog koel in de schaduw ligt.
    Groetjes, Tineke

  2. @Tineke, ik hoop dat handwerken zoveel aandacht blijft krijgen zoals het nu is! Er gebeurt echt heel veel op dit gebied. Zoveel nieuwe ontwikkelingen en zoveel creatieve mensen!

    Geniet van je heerlijke koffie op een fijn koel plekje op je terras!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *