Help fotoarchief Cas Oorthuys beschrijven


Cas Oorthuys – Spakenburg

Het project Captions for Cas is van start gegaan. Iedereen kan meewerken aan het beschrijven van alle foto’s van fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975), één van de meest invloedrijke Nederlandse fotografen van de 20e eeuw. Zijn archief bestaat uit bijna een half miljoen foto’s en het Nederlands Fotomuseum weet lang niet altijd waar en wanneer een foto is gemaakt. Het museum is onder andere op zoek naar experts op het gebied van Nederlandse klederdracht, scheepvaart, luchtvaart veeteelt en landbouw. Aanmelden kan via op het online platform Vele Handen. Je dient eerst een (gratis) inlog aan te maken. Daarna kun je direct van start en kun je aangeven in welke thema’s je geïnteresseerd bent.

Op 15 september 2018 opent in het Nederlands Fotomuseum de overzichtstentoonstelling Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys. Op de tentoonstelling zijn meer dan 300 vintage afdrukken te zien in combinatie met een digitale presentatie van de contactalbums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *