Tantes Zolder

Tantes Zolder: ‘In 2007 begon Tantes Zolder, het blog waarop ik met hulp van heel veel lieve vrijwilligsters, de patronen publiceerde die Tante Joop ooit had gekocht in een opheffingsuitverkoop van een handwerkwinkel in Hilversum. Heel lang geleden. In een tijd dat je patronen uittekende op millimeterpapier en met potlood. Het was een heidens karwei, maar in een goed jaar tijd stonden er meer dan driehonderd gratis patronen online, en was het een druk bezocht blog. De patronen zijn geschikt voor kruissteek borduurwerk, maar ook voor stopwerk op een net, of haakwerk. Totdat de host waarop het blog werd gepubliceerd, werd overgenomen en ik niet de puf en de kennis had om uit te zoeken hoe ik kon migreren naar een andere host. En zo verdwenen de kruissteekpatroontjes. Maar nu komen ze terug. Ik ben van plan ze geleidelijk aan terug te zetten op dit blog.’


Tantes Zolder: ‘Wie de Italiaanse woordenlijsten al heeft ontdekt (tab boven aan de homepage), begrijpt al dat ik iets heb met het Italiaanse handwerk. Wanneer ik maar de kans heb, koop ik de tijdschriften die je overal in ItaliĆ« in kiosken te kust en te keur aangeboden ziet. Bladen met kruissteekpatronen, haakwerk, breien, maar ook Richelieu en naaldschilderen. Je vindt er van alles. Eerst kocht ik de bladen als souvenir, of voor de kruissteekpatronen. Later vond ik het spijtig dat ik de tekst niet begreep… .’

Op de blog Tantes Zolder vind je dus langzaam alle patronen weer terug en is er een woordenlijst gemaakt. Deze lijst geeft de Italiaanse naam voor steken en termen, vertaald naar vijf andere talen, waaronder het Nederlands. Koop je graag Italiaanse handwerkbladen dan kan deze woordenlijst je vast helpen.

2 gedachten over “Tantes Zolder

  1. Oo wat fijn dat het terug komt. Heb er vaak naar gezocht, gebruikte het regelmatig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *