Door Myn Gedaen


MaaikeW: ‘Gistermiddag (12 mei) was ik in Metslawier bij de merklappententoonstelling van Aukje de Boer-Holwerda, ze bleek zelf aanwezig te zijn! Ik heb genoten van alle merklappen, Aukje heeft een mooie diversiteit in haar collectie. Ik wilde graag de groene schoolmerklapjes uit haar collectie bekijken en dit was een mooie mogelijkheid. Aukje was aanwezig omdat ze gasten uit Berlijn had die de tentoonstelling kwamen bekijken: Sabine Taterra en haar man. Hoe bijzonder als mensen 550 km voor je tentoonstelling rijden. Voor mij was het 29 km en al een feest, ook vanwege de fijne gesprekken met Aukje en Sabine in het Fries en in het Duits. Dat er maar veel bezoekers naar deze tentoonstelling mogen komen!’

De merklappententoonstelling van Aukje de Boer-Holwerda is tot en met 3 juni 2018 elke zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur te bezoeken.

Afbeelding: Zeeuwse stoplap met als tekst: ‘Door Myn Gedaen Cornelia Maria Castel Door Onderwys Van Lydia De Does 1745.’ Collectie Museum Pakhuis Koophandel.

2 gedachten over “Door Myn Gedaen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *