Schoolplaat ‘Breien’


Dorien van Voorden: ‘Gister (5 mei) de tentoonstelling bezocht Van het Naadje en de Kous. Ik was samen met een vriendin met wie ik in de 70 jaren akte K heb gedaan! Het was genieten van voor tot achter. En ja, ik kan het niet laten jou dan een aandenken te sturen.’

Foto: Schoolplaat ‘Breien’ uit de serie Technieken voor de vrouwelijke handwerken, J.B. Wolters Uitgeversmaatschappij, 1930. Collectie Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht.

Heb je de expositie Van het Naadje en de Kous nog niet gezien dan moet je haast maken. Zondag 27 mei 2018 vindt de feestelijke afsluiting plaats van deze prachtige tentoonstelling.

Wat is het toch leuk om nog steeds textielkaarten op mijn deurmat te vinden. Altijd zijn het fraaie nieuwe afbeeldingen met een verhaal zodat het telkens een mooie aanvulling is op mijn collectie textielkaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *