WAX – Een Wereldreis in Patronen


Rondje Vlisco van Mien Boerekamp. De quilt is te zien op de expositie WAX – Een Wereldreis in Patronen in het Openluchtmuseum Het Hoogeland.

Het Quiltfestival Noord Groningen vindt dit jaar plaats op 8, 9 en 10 juni. Op tientallen bijzondere locaties in Noord-Groningen vinden exposities van hedendaagse quilters plaats. Openluchtmuseum Het Hoogeland sluit daarbij aan met de tentoonstelling WAX – Een Wereldreis in Patronen. De expositie laat zien hoe de Aziatische batikstoffen in Nederland op industriĆ«le wijze werden geproduceerd. De kleurige patronen vonden gretig aftrek in Afrika en met name de uit Helmond afkomstige Vlisco-stoffen ontwikkelden een grote reputatie. De laatste decennia zijn de waxstoffen in toenemende mate populair bij moderne quilters. De felle kleuren en de grote variatie aan patronen zorgen voor een eigenzinnig en eigentijds resultaat.

Zoals je wellicht weet maakt Mien Boerekamp alle jaren schitterende Vlisco-quilts. Al meerdere keren heb je op dit blog fraai werk van Mien gezien, zoals hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier.


Op de poster zien we de Vlisco-quilt Rondje Vlisco van Mien Boerekamp terugkomen.

Op de expositie WAX – Een Wereldreis in Patronen kun je acht Vlisco-quilts van Mien bewonderen. De expositie loopt tot 2 september 2018 in het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

2 gedachten over “WAX – Een Wereldreis in Patronen

  1. Dankjewel Berthi voor dit blogje.
    Warffum is vanuit het zuiden wel een eind weg maar leuk dat je zo bekendheid geeft aan het Quiltfestival Noord-oost Groningen en de Vlisco.
    Wij ( 8 Peelpatchers ) reizen in juni af naar het noorden . Wij hopen alle locaties te kunnen bezoeken en te genieten van al het moois wat er weer te zien zal zijn.

  2. @Mien B., het beste is om een overnachting (of meerdere) te boeken als je vanuit het zuiden dit evenement en museum wilt bezoeken. Je kunt er bijvoorbeeld een mini-vakantie van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *