De trouwjurk van Meghan


Meghan Markle onthulde al eerder dat haar ideale trouwjurk ‘klassiek en eenvoudig met een moderne twist’ zou zijn. De Britse modeontwerper Clare Waight Keller van het Franse modehuis Givenchy kreeg de eer om dit waar te maken. ‘De focus van de jurk ligt bij de open halslijn die de schouders subtiel markeert en de smalle heuplijn uitlicht,’ aldus de verklaring van Kensington Palace. De driekwart mouwen zorgen voor een moderne touch. De ietwat geschulpte taillelijn is goed zichtbaar en aan de achterkant loopt de jurk uit in maar liefst zes banen met onderjurk in een driedubbele geweven zijden organza.


De vijf meter lange sluier van Meghan is versierd met bloemen die voorkomen in de flora van de 53 landen waar de Commonwealth uit bestaat. Dit was een wens van de Amerikaanse actrice. Honderden uren waren nodig om de handgeborduurde bloemen in zijdegaren en organza aan te brengen dus het is geen wonder dat de bruidsjurk uiteindelijk op de prijs van zo’n 115.000 euro kwam. Twee stuks zijn Meghan haar absolute favoriet: de Wintersweet bloem die bij Kensington Palace groeit en de California Poppy, afkomstig uit haar geboorteplaats, Californië. Ook zijn er op de sluier tarwe stengels te zien die symbool staan voor liefde.


De sluier wordt op zijn plaats gehouden door een diamanten tiara, die ooit werd gedragen door koningin Mary. De diadeem werd vervaardigd in 1932 en de speld van het sieraad is afkomstig uit 1893.


Laten we het kostuum van prins Harry niet vergeten. Hij draagt een militair uniform. Het donkere pak met rode accenten is het uniform van de Blues and Royals, een van de twee regimenten van de Household Cavalry. Koningin Elizabeth heeft daarvoor speciaal toestemming gegeven, meldt Kensington Palace.

Koningin Elizabeth maakte vanochtend de titels bekend die prins Harry en Meghan krijgen na hun ja-woord. Prins Harry wordt benoemd tot hertog van Sussex, graaf van Dumbarton en baron Kilkeel. Meghan wordt hertogin van Sussex.

Wat zou de onlangs overleden Hubert de Givenchy trots zijn geweest om Meghan in een trouwjurk te zien van zijn modehuis!

5 gedachten over “De trouwjurk van Meghan

  1. Ook zo gehuild gisteren? Ik wel hoor en daar schaam ik me helemaal niet voor. Tranen van vertedering. Wens dit in alle opzichten alleraardigste duo dan ook een geweldige toekomst. Qua innige liefde, eeuwige trouw en alles wat er verder bij komt kijken kan deze familie onderhand wel eens een voorbeeld gebruiken van hoe het wél kan… en moet.

  2. ik vond het een hele mooie dienst met alles er op en eraan !!

  3. O wat een leuke informatie over de trouwkleding van het Britse paar! Mooi die symboliek in de sluier over de bloemen. Ik snap de twee favoriete bloemen wel. En de tarwestengels sluiten prachtig aan bij de de mooie woorden van de donkere spreker tijdens de huwelijksplechtigheid. Mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *