2018: Jaar van Verzet


Verzet staat in 2018 centraal in herdenkingen, vieringen, musea en educatie. Het gaat daarbij om verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook de inspiratie die het ons nu nog biedt. 2018 is het Jaar van Verzet. In samenwerking met Cartoon Movement hebben internationale cartoonisten speciaal bij het jaarthema cartoons gemaakt. Bovenstaande afbeelding vond ik afgelopen woensdag als Boomerang kaart in Amsterdam. De cartoon An unusual game is gemaakt door Sergii Fedko – Oekraïne.

Kijk voor de activiteiten van vandaag op de website van Nationaal Comité 4 en 5 mei.

1 gedachte op “2018: Jaar van Verzet

  1. Ik heb een berichtje achter gelaten bij de langste meeklap ter wereld .
    R.van N.-R

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *