Schone Borduur Kunst


Zaterdag 28 april wordt de expositie Schone Borduur Kunst geopend in het Historisch Museum de Bevelanden te Goes.

De Koninklijke Kring voor Heemkunde van Kontich bezit een verzameling merklappen die tot de belangrijkste van West-Europa behoort. De groeiende lokale en regionale belangstelling rond deze collectie resulteerde in 2004 in de oprichting van een aparte merklappengroep door Hilde Schollen. De vraag was gekomen van enkele dames voor wie merklappen maken geen hobby, maar een passie is. De groep startte met 14 leden en inmiddels is het aantal gegroeid naar 35. In 2005 kregen zij de naam De Lapzussen.

Tot en met 28 oktober 2018 worden er merklappen en borduurwerken van de Vlaamse Lapzussen tentoongesteld in het Historisch Museum de Bevelelanden te Goes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *