Museum More – Katwijks Museum


TinekeK: ‘Dinsdag waren we naar Museum More in Gorssel voor de tentoonstelling 4 realisten met o.a. Jan Mankes (in de serene blik). Dit schilderij is één van mijn favorieten. Henk Helmantel vertelde in een video op de tentoonstelling dat Mankes met pluimsteen verf van zijn schilderij haalde en dan dun weer overschilderde. Dat zie je ook goed op dit schilderij. Boomkruinen als kant. Eerder een museumkaart dan een textielkaart. Of toch? Een schilderij wordt vaak op doek geschilderd.’


TinekeK: ‘Zaterdag jl waren we naar het Katwijks Museum voor Symbolisch Realisme van Johan Marinus de Vries. Er zitten heel aparte schilderijen tussen. Helaas waren er geen ansichtkaarten van deze kunstenaar en moet je het doen met een gebreide bh aan knijpers in een duinlandschap… .’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *