Hollands Glorie in Gorcums Museum


Vereniging MerkWaardig viert haar 30-jarig jubileum met een expositie in het Gorcums Museum. Leden van de vereniging borduurden tulpen en maakten een borduurwerk met als thema Hollands Glorie. Deze werken zijn te bewonderen in een speciale zaal van het museum en vormen een onderdeel van de tentoonstelling Voor de draad ermee!.


Nederland op de kaart spreekt me in het bijzonder aan vanwege de geborduurde ansichtkaarten. Dit groepswerk is gemaakt door elf leden van MerkWaardig: Inge van den Burg, Nynke Dorenbos, Hans Groen, Hetty Hoefman, Renette Niekerk, Anneke van Offeren, WillieArne Scheel, Paulie Smit, Nan van der Storm, Piet van Veen en Renée van Walsum. Het uitgangspunt was een brainstormsessie over wat Hollands Glorie voor ieder van hen betekent. Dit varieerde van typisch Hollandse onderwerpen als tulpen en molens tot kunst en architectuur. Iedereen van de groep borduurde een onderwerp op een lapje stof ter grootte van een ansichtkaart. Om eenheid te creëren zijn er randjes geborduurd in de kleuren van de Nederlandse vlag. Daarnaast zijn de kleuren groen, bruin, geel, oranje en grijs gebruikt. Alle ‘kaarten’ zijn bevestigd op een landkaart van Nederland.

2 gedachten over “Hollands Glorie in Gorcums Museum

  1. Berthi, helemaal mee eens. Zo’n leuk idee met de ansichtkaarten en wat past het geheel goed op die landkaart. Ook de tulpen zijn indrukwekkend.
    Groetjes, Tineke

  2. Wat een mooi uitgevoerde ideeën van de “MERWAARDIGE dames ” laat je hier zien ! Complimenten voor de maaksters .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *