Opening expositie ‘Voor de draad ermee!’


Afgelopen zaterdag vond onder grote belangstelling de opening plaats van de expositie Voor de draad ermee!. Het Gorcums Museum is te klein om héél véél mensen tegelijk te ontvangen vandaar dat men voor het openingsprogramma was uitgeweken naar de Grote Kerk tegenover het museum. Het hoogtepunt was de borduurperformance door leerlingen van het Gorcumse Fortes Lyceum. Beeldend kunstenaar Yvon Koopman maakte een groot kleed van kerstboomverpakkingen. Leerlingen van het lyceum ‘borduurden’ al dansend onder begeleiding van de percussiegroep Gamberro het woord ‘open’ door de gaten. Hiermee werd het startsein gegeven om de oversteek te maken naar het museum voor een bezoek aan de expositie.


Op de tentoonstelling is zowel historisch als hedendaags borduurwerk te zien. Nu laat ik eerst enkele werken van Karola Pezarro zien, daarna volgen de komende dagen nog foto’s van andere borduurwerken.


Tize en de Oost-Indische kers. Machinaal borduurwerk en fotoprint.


Summerdiary. Machinaal borduurwerk.


Eerder besteedde ik aandacht aan het werk van Karola Pezarro; hier en hier kun je erover lezen.

1 gedachte op “Opening expositie ‘Voor de draad ermee!’

  1. De Oost Indische kers is prachtig!
    Leuk om hier wat van de tentoonstelling te zien.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *