Winactie De Boom van Amandine Laprun


De boom van Amandine Laprun is een schitterend vormgegeven kartonboek in de vorm van een boom. Dit kartonboek kun je openvouwen, vastmaken met een lintje en neerzetten in de kinderkamer. De boom zie je in alle kleuren van de seizoenen. In de lente zie je de prachtige bloesem aan de boom, in de zomer heeft de boom vruchten, in de herfst laat de boom zijn prachtige kleuren zien en in de winter is er sneeuw op de boom gevallen. De sneeuwpop mag uiteraard niet ontbreken in de winter, net als het voederhuisje voor de vogels. Paddenstoelen horen bij de herfst, vruchten kunnen we volop eten in de zomer wat óók de vogels doen en de eekhoorn springt van de ene tak naar de andere. Al met al een origineel vormgegeven prentenboek!De boom van Amandine Laprun wordt uitgegeven door Querido Kinderboeken. Het kartonboek telt 48 pagina’s, ISBN 978-90-451-2054-6 en is verkrijgbaar voor € 14,99. Een kort filmpje over dit prentenboek kun je hier bekijken.

Van de uitgever Querido Kinderboeken mag ik twee exemplaren verloten. Wil je kans maken op dit origineel vormgegeven prentenboek, plaats dan een reactie. Dit kun je doen tot en met zondag 15 april 2018. Op maandag 16 april 2018 zal ik de twee namen bekendmaken die een exemplaar van De boom hebben gewonnen.

32 gedachten over “Winactie De Boom van Amandine Laprun

 1. Wauw wat een prachtig kinderboek is dit!
  Nog een boek er bij voor de kleinkinderen –super!
  Gezellige avond
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Wat een prachtig kinderboek laat je hier zien Berthi !
  Voor zoiets moois wil ik dolgraag meeloten .

 3. Ik heb iets met bomen. Studeerde altijd met mijn rug tegen de boomstam aan bij een boom midden in het weiland.( studeerde o.a. biologie) Borduur vaak bomen in allerlei seizoenen. je begrijpt dat zo’n boek meer dan welkom is om samen met de kleinkinderen te bekijken/lezen

 4. Wat een leuk, gezellig boek , kinderen en oma’s vinden dat allemaal prachtig!, Lous

 5. Dit is echt een prachtig prentenboek. Een kunstwerk. Ik doe graag mee

 6. Wat een uniek prentenboek! Op deze manier leer je kinderen zeker op een prachtige manier hoe de natuur in elkaar steekt.
  Bewonderenswaardig!

 7. Jeetje Berthi wat een prachtig boek, nog nooit eerder zoiets gezien. Wat leuk dat jij er deze weggeefactie mee hebt!!

 8. Ha Berthi wat zullen de ogen van mijn kleindochter weer prachtig oplichten bij het zien van zo een bijzonder mooi boek! Ik loot graag mee.

 9. Wat een prachtig mooi boek om telkens met je kleinkinderen te bekijken
  doe er graag aan mee groetjes Henny

 10. Nog nooit eerder zo’n prachtig vormgegeven kartonboekje gezien. Het herinnert me aan de grote, dikke beukenboom voor mijn ouderlijk huis! Ik loot graag mee.
  Groetjes, Anneke

 11. Wat een leuk idee dit boek. Temeer daar je het ook nog als “boom” kunt openzetten in de kinderkamer. Is er ook een afbeelding met vogelnestjes?
  Inspirerend ook: Ik zie en kleine uitvouw-versie (van een boom of iets anders – van dun papier) al voor me op een pagina in een door mij geknutseld mixed-media art journal………..
  Groetjes, Tineke

 12. Wat een prachtig prentenboek! Het zou Rixts lievelingsboek kunnen worden want met 2,5 jaar valt ze elke avond in slaap met een boek!

 13. Goedemorgen Berthi,

  Wat een mooi boek!!! De roze bloesem doet me met heimwee denken aan de verschillende straten in Vancouver waar de bomen nu in de lente ook een roze bloesem hebben. Leuk om mijn kleinkind uit voor te lezen en vertellen.
  Met vriendelijke groet,
  Nellie

 14. Wat een prachtig boek,daar wil ik heel graag aan meedoen Berthi.Ik vind het altijd zo leuk om mijn kleinkinderen voor te lezen en gelukkig vinden ze het ook leuk om mijn verhaaltjes te horen.Groetjes Lia

 15. Mooi prentenboek! Bomen zijn heel aantrekkelijk en belangrijk, en elke dag maak ik met veel genoegen samen met de hond een wandeling door het bos hier. De loofbomen zijn het mooist met het volgen van de seizoenen, maar alle bomen zijn een hele wereld op zich en de moeite om goed te zien waard. Dat is wel prachtig weergegeven in het boek en ik zou graag mee willen doen met de verloting.

 16. Wat een prachtig vorm gegeven boek,leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen!

 17. Om zo snel een jaar voorbij te zien trekken is prachtig weer gegeven.
  Doe graag mee met de verloting. Denk dat mijn kleinkinderen graag met oma dit boek bekijken.

 18. wat een prachtige prentenboek, en zo leuk om de boom door het jaar heen te kunnen bekijken!

 19. Graag loot ik mee… mijn kleindochter van bijna 3 jaar, is gek op wat er zich in de natuur afspeelt. Ze is gek op bomen “oma, waarom hebben bomen geen blaadjes”, waarom liggen de blaadjes op de grond, waarom, waarom?

 20. Wat een fraai uitgevoerd boek! Als ik naar die laatste foto kijk vraag ik me af waarom ik zelf nooit op het idee ben gekomen om iets dergelijks te maken terwijl ik toch vaak in de weer ben met papier en met het maken van boekjes.
  Wat me bij het lezen van de reacties trouwens opvalt is dat het boek zo vaak in relatie wordt gebracht met de (klein)kinderen en met voorlezen uit het boek. Op de foto’s zie ik louter tekeningen, zonder tekst. Ik vind het een mooi boek, betekent dit dat ik eigenlijk altijd kind ben gebleven?

 21. Hoi Berthi
  Fantastisch prentenboek. Zou het zeker “versleten” hebben in het leeshoekje van de kleuterklas. Fijn om zo iets te zien na al die verhalen over babies en peuters die al zo jong met de Ipad in de weer zijn.
  Niet inloten hoor m,n kleinkinderen zijn te groot en echte kleuterklassen bestaan alleen nog op “de vrije school”. Dank voor je leuke bericht anneke landeweer vahrenkamp.

 22. Ha Berthi,

  Vergat ik helemaal erbij te schrijven dat ik geen lootje hoef te hebben, ik ga proberen of ik voor mezelf iets dergelijks kan maken met eigen voorjaars-, zomer-, herfst- en winterfoto’s. Maar het boek is een prachtige inspiratiebron!

 23. Wauw dat ziet er prachtig uit,ik wil graag met mijn zoontje genieten van dit mooie prentenboek

 24. Wauw wat een leuk kinderboek voor mijn 4 kleinkinders. Machtig om dit te mogen voorlezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *