Borduren op neteldoek


De neteldoek (kaasdoek, passeerdoek) heeft een afmeting van 62,5 x 49,5 cm en is los geweven met rondom rode ingeweven randen. De samenstelling van de doek is 50% katoen en 50% linnen. Op de passeerdoek borduurde ik met twee draadjes DMC 321 de volgende tekst:

DURCH DIE MANGEL GEDREHT 2018 – GISELA MEYER BERLIN – AUSSTELLUNG ROLLTUCHSAMMLUNG – LUDWIGSFELDE

Deze tekst staat ook te lezen op de flyer.


De mangeldoekenexpositie is te zien tot en met 24 juni 2018 in het Stadt- und Technikmuseum Ludwigsfelde.

4 gedachten over “Borduren op neteldoek

 1. Wat leuk Berthi ! Hopelijk komen er veel bezoekers naar de mangeldoeken kijken .

 2. Heeft Gisela de doek al ontvangen?
  Je zult met het borduren best wel een poosje bezig geweest zijn.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. @Truus, Nee, Gisela heeft de doek nog niet ontvangen. Ik heb de envelop gisteren naar het postkantoor gebracht. Waarschijnlijk zal de geborduurde doek morgen bezorgd worden.

  Je verwacht dat het juist gemakkelijk is om op een beetje grof geweven doek te borduren, maar doordat de doek zo los geweven is vraagt het toch meer tijd en aandacht. Maar het was leuk om te doen, een mooie ervaring en hopelijk vindt Gisela het een aardige herinnering aan haar expositie. Ik koos overigens voor deze doek omdat de rode ingeweven randen enigszins een beetje vergelijkbaar zijn met de rode randen van een mangeldoek. Een kleine symboliek.

 4. @Mien B., ik hoop eveneens dat er veel bezoekers naar de expositie komen. Overigens is het niet mijn tentoonstelling, maar die van Gisela Meyer uit Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *