Mark Rutte: ‘ … en kantklossen is ook leuk’


MaaikeW: ‘Gisteren (21 maart 2018) konden we stemmen over het referendum. Onze premier Mark Rutte maakte over dat referendum een opmerking “Ja, maar spelshows op tv zijn ook leuk. En kantklossen is ook leuk. Maar uiteindelijk gaat het toch om serieuze dingen”. Het kwam hem op veel kritiek te staan, er werd zelfs geëist dat de premier zich in de Tweede Kamer zou komen verantwoorden door de GroenLinks leider. Mark Rutte zei het gewoon nog een keer: “kantklossen is ook belangrijk.”‘

Afbeelding: Kantkloskussen uit Queyras in de Franse Alpen. Foto: Marcel Kistemaker.


MaaikeW: ‘Na de opmerking in het wekelijkse gesprek met de minister-president door EenVandaag op 16 maart jl. en de daarop volgende kritiek waarbij Mark Rutte “minachting van de kiezer” werd verweten werd tevergeefs verantwoording in de Tweede Kamer geëist. Rutte heeft geen spijt van vergelijken referendum met kantklossen, hij doelde op principe van een raadgevend referendum. Het was een reactie op de journalist die het voor het referendum opnam omdat mensen “het wel leuk vinden: kunnen ze een beetje meepraten.”‘

Afbeelding: Detail schilderij Quiringh van Brekelenkam (17e eeuw); kantklosters aan het werk. Foto: Marcel Kistemaker.

1 gedachte op “Mark Rutte: ‘ … en kantklossen is ook leuk’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *