Maak een Wensvlag


Wensvlaggetjes zijn razend populair, je ziet ze tegenwoordig overal. Maar waar staan de vlaggetjes nou eigenlijk voor en hoe maak je ze?

Tibetaanse wensvlaggetjes zijn gemaakt van stof en zijn bedrukt met wensen. Ze worden opgehangen in slingers op bergpassen, tempels en rotspunten in de Himalaya. De vlaggen hangen zo hoog zodat de wind de wensen over vrede en wijsheid mee kan nemen.

Wensvlaggetjes komen alleen voor in het Tibetaans boeddhisme. De wensvlaggetjes die je kunt maken in het Wereldmuseum in Rotterdam zijn geïnspireerd op de Lung Ta, Tibetaans voor Windpaard. Naast de Lung Ta en gebedsteksten zie je ook veel wensvlaggetjes met wenssymbolen. In deze activiteit ga je aan de slag met de acht symbolen, namelijk: de parasol, de schelp, de vaas, het vaandel, de vissen, de knoop, de lotus en het wiel.

Wanneer: 25 maart, 1 en 2 april 2018
Tijd: 12:00 – 16:00 uur, vrije inloop
Kosten: Gratis, exclusief museumentree (7€). Gratis entree op vertoon van Museumkaart of Rotterdampas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *