Olympische Winterspelen PyeongChang 2018


MaaikeW: ‘Allereerst van harte gefeliciteerd met je 12,5 jarige blogjubileum! Daar hoort een textielkaartje bij, deze kocht ik gewoon in de Ica supermarkt in Ekshärad. Twee jaar geleden ontdekten wij ineens een totaal verlaten ski-oord, Branäs, dat was in een omgeving die wij toch beschouwen als “onbebouwd” voor ons heel verbazend. Zo heb ik me ook verbaasd over de snowboardcircuits op de Olympische Spelen, not my cup of tea! Genieten vind ik het wel van al die Nederlandse sporters in hun oranje kleding, het is toch een stukje Holland promotie en daar ben ik wel voorstander van, oranje is tenslotte een vrolijke kleur!’

En vandaag was dan alweer de laatste dag van de Olympische Winterspelen in PyeongChang. De Nederlandse sporters hebben het erg goed gedaan. Ze gaan morgen naar huis met 20 medailles: 8 goud, 6 zilver en 6 brons! Een geweldige prestatie! Drieëndertig Nederlandse atleten hadden zich weten te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van 2018, waaronder drie snowboarders: Cheryl Maas, Niek van der Velden en Michelle Dekker. De zeventienjarige Niek van der Velden zou als eerste Nederlander in actie komen op de winterspelen, maar had tijdens een training een zware breuk in zijn rechterarm opgelopen. Hierdoor eindigde zijn deelname aan de Olympische Winterspelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *