Visverkoper


Al jaren had ik het plan om met Prinsjesdag naar Den Haag te gaan. In 2017 moest het er maar eens van komen. Op de derde dinsdag van september nam ik in alle vroegte de trein die mij naar de hoofdstad van Zuid-Holland zou brengen. Aangekomen op mijn plaats van bestemming maakte ik als eerste een wandeling door het centrum van de stad waar het al gezellig druk was. Het weer werkte ook nog eens mee; geen regen en af en toe liet de zon zich zien. Prima dag om wat sfeerbeelden vast te leggen met de fotocamera. Zo zag ik op een gegeven moment een viskar voorbijkomen en met een beetje geduld kon ik op een mooi moment een plaatje schieten van de kar met visverkoper.
Dan lees ik ineens in de media dat een verwarde man in Waddinxveen is aangehouden door de politie en even later overleden is. Een vriend van de visverkoper aan het woord.

2 gedachten over “Visverkoper

  1. Berthi, dit is een mooie foto, prachtig die straat die schuin door het beeld gaat en de mooie reflecties op de straatstenen. Als je niet beter wist zou dit een straatbeeld met haringkar kunnen zijn uit het begin van de vorige eeuw (even niet op de kleding letten).
    Het is ook een treurige foto, omdat we nu weten dat deze visverkoper later verward is aangehouden en even later is overleden.
    Groetjes, Tineke

  2. Wat een triest einde van de dag. Ik ben er ondersteboven van dat je juist deze dag een foto van deze man maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *