Sieraden – makers & dragers


Tineke: ‘Zaterdag waren we naar Museum Volkenkunde in Leiden. Voor de sieraden tentoonstelling. Er was heel veel te zien, misschien zelfs te veel. Want gek genoeg raakte ik niet ge├»nspireerd. En nu hoor ik je denken “En wat is deze kaart dan?” Zal ik je vertellen: Dat is de bron van inspiratie. Op Pinterest, mijn creatieve “Wunderkammer”, had ik gelezen over Cyanotype printen (printen met licht, een beetje als met de analoge fotografie). En in Leiden zit de winkel die daar “kits” voor verkoopt. Je impregneert papier of stof die daarvoor lichtgevoelig wordt en je kunt het in donker gedroogde papier decoreren met bv planten en de zon zijn werk laten doen. De print wordt blauw. Leuk voor het voorjaar.’

2 gedachten over “Sieraden – makers & dragers

  1. Leuk om dit te maken. Nooit gedaan maar wel meer over gelezen-wil ik toch eens doen.
    Toevallig dinsdag een glas met een zelfde type veer gekocht.
    Veren zijn voor mij oa een synoniem voor kalligrafie.
    Gezellige avond
    groetjes, Truus uit Drenthe

  2. @Truus, het is een bijzondere techniek met een verrassend en mooi resultaat! Zelf heb ik dit nog nooit gedaan. Jij ook een gezellige avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *