Papieren aankleedpop


MaaikeW: ‘Misschien had je vroeger een kartonnen aankleedpop die je mocht kleden. Mijn buurmeisje had er een waar wij ons goed mee konden vermaken, bij mij kwamen dus goede herinneringen boven bij deze aankleedpop met garderobes. Ik kan me niet herinneren of jij een dergelijke textielkaart al in je collectie hebt afgezien van de Walcherse kinderdrachten. Bij gebrek aan verdere informatie op de kaart weet ik niet uit welk land deze antieke aankleedpoppen afkomstig zijn, de textielkaart kocht ik in Nüsnas, provincie Dalarna in Zweden. Voor het kijkplezier maakt dat ook niet uit gezien de leuke jeugdherinnering die het oproept. Ik ben benieuwd wat het bij jou oproept Berthi! Puzzelstukjes voor de herkomst lijken mij het hoedje linksboven en het emmertje met bloem, Edelweiss? Gedetailleerd is het in elk geval; het hondenbakje voor hondje is niet vergeten.’

Mijn herinnering aan de aankleedpop beschrijf ik in de inleidende tekst bij deze textielkaarten. Naar mijn idee heb ik er niet zoveel mee gespeeld omdat ik bang was dat de lipjes snel zouden afbreken. Ik was altijd erg zuinig op mijn spulletjes.

2 gedachten over “Papieren aankleedpop

  1. Leuk aankleedpoppen, en ja natuurlijk heb ik daar ook goede herinneringen aan, menig uurtje bezig geweest met uitknippen en dan spelen.

  2. @Monica Zandee, zullen de meisjes/jongens vandaag de dag nog spelen met papieren aankleedpoppen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *