Papierkunst van Peng Wei


De in Beijing wonende kunstenaar Peng Wei plaatst traditionele Chinese schilderkunst op rijstpapier om eigentijdse sculpturen te creëren van benen, schoenen en torso’s. Deze werken op papier laten scènes zien van onder andere weelderige tuinen, dieren en interieurs van Chinese huizen. Peng Wei is verontrust doordat de Chinese vrouwen de westerse kledingstijl overnemen. Door klassieke Chinese motieven te schilderen op westerse schoenen en andere mode-gerelateerde items, wil Peng Wei het Chinese culturele erfgoed behouden. Meer werk van Peng Wei kun hier zien.


3 gedachten over “Papierkunst van Peng Wei

  1. Mooi is dit en zulke laarzen wil ik ook wel dragen.
    En dan een bloes of jurk met zo’n prachtige schildering er op.
    Gezellige avond
    groetjes, Truus uit Drenthe

  2. Berthi, ik vroeg mij af of jij Nannie Kooij gekend hebt? Ik heb een boekje van haar 2001-2009 waarin ze nauwgezet bijhoudt welke vriendschaps merklappen ze gedaan heeft. De garenkleuren, patroon etc. Ik hoop iets meer van haar aan de weet te komen. Nannie woonde in Maassluis. Groet Trudie meijertrudie@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *