Merk- en stoplappen rond de Oosterschelde


Vanaf vrijdag 8 december toont Historisch Museum De Bevelanden een nieuwe wisselexpositie in de merklappengang: Merk- en Stoplappen rond de Oosterschelde.

Merk- en stoplappen van het Stadhuismuseum Zierikzee worden aangevuld met werk uit eigen collectie. Rond de Oosterschelde worden al generaties lang prachtige borduurwerken gemaakt. Reden om een aantal van deze werken, waaronder lappen uit de periode tussen 1740 en begin 1800, eens extra voor het voetlicht te brengen. Genealogie vormt de rode draad in deze tentoonstelling. Mede hierdoor komt de aandacht te liggen op het handwerkonderwijs en het begrip stoplap.

De tentoonstelling loopt tot en met 7 april 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *