Philips reclameprentbriefkaarten

In dit bericht lees je over prentbriefkaarten die Philips als reclamemateriaal gebruikte. Eén van de onderwerpen daarbij was klederdrachten. De prentbriefkaarten die in het bericht van 7-11-2012 staan afgebeeld behoren tot één van de eerste reclameacties van Philips. Nu was ik afgelopen zaterdag in het Philips Museum en kwam ik twee andere reclameprentbriefkaarten tegen met klederdrachten die opnieuw worden uitgegeven.


De dame in de Zeeuwse dracht houdt in haar linkerhand de Philips 1/2 Watt gloeilamp vast. De ontwerper is onbekend, datering circa 1914.


Als de Volendammer kindertjes niet onder de paraplu stonden dan zouden zij verblind worden door de enorme hoeveelheid licht dat de 1/2 Watt Philips gloeilamp geeft. De ontwerper is onbekend, datering circa 1915.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *