Tegendraads


Thijs van Buuren aan het werk in zijn atelier.

Thijs van Buuren (30) was op zijn veertiende fan van heavy metalbands als Slipknot en Korn. De emblemen van deze bands waren erg duur, dus besloot Thijs ze zelf te maken op de machine van zijn moeder. Binnen de kortste keren had hij een handeltje. Op school wilde iedereen een embleem van hem.
Het maken van al die emblemen duurde erg lang. Zijn vader stelde voor om een borduurmachine te kopen en een bedrijf te beginnen. Langzaamaan begon zijn bedrijf steeds meer vorm te krijgen en op een gegeven moment zei een docent – inmiddels volgde Thijs de opleiding Industrieel Product Ontwerpen – ‘Waarom zit jij hier eigenlijk nog?’. Thijs stopte met zijn studie en richtte zich volledig op Tegendraads.

Het maakproces begint in zijn hoofd. Het liefst werkt hij met abstracte vormen en figuren. Zijn werkplezier haalt hij uit het bedenken van de ontwerpen: de lijnen, hoeveel lagen draden er nodig zijn, de kleuren, de steek, de stof. Zijn eigen kledinglijn heeft Thijs al, maar wat voor plannen heeft hij nog meer? Het mag allemaal nog veel grootser, een fabriekshal vol borduurmachines lijkt hem wel wat.

Bron tekst: dagblad Trouw
Foto: Patrick Post

2 gedachten over “Tegendraads

  1. Ambities heeft deze jongeman wel!
    Geweldig dat hij dit doet.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *