Reuzenpanda Xing Ya


Gisteren ging ik op bezoek bij de reuzenpanda Xing Ya in Ouwehands Dierenpark. Xing Ya is het mannetje en betekent elegante ster. Hij is erg actief en gedraagt zich macho. Wu Wen is het vrouwtje en is in tegenstelling tot Xing Ya rustig en laat alles over zich heen komen. Wel heeft Wu Wen een duidelijke eigen wil. Ik heb haar gisteren niet buiten gezien. Ze lag in haar binnenverblijf van Pandasia.

2 gedachten over “Reuzenpanda Xing Ya

  1. Berthi, de foto’s zijn prachtig! Mijn favoriet is foto 2, zo te zien ligt het mannetje uit te buiken na veel bamboe te hebben gegeten……….. Poeh, moe van geworden!
    Groetjes, Tineke

  2. @Tineke, nummer twee is ook mijn favoriet. Kijkt Xing Ya mij aan? Ziet hij mij fotograferen? Vooraf had hij al heel wat bamboe gegeten (zie eerste foto). En weet je dat hij kieskeurig is? Bevalt een bamboestengel hem niet dat gooit hij die weg. Hij schilt de bamboe en gaat vervolgens in een rap tempo eten.
    De eerste foto heb ik van bovenaf moeten nemen wat een behoorlijke afstand was. Op foto twee had Xing Ya zich omgekeerd en kon ik de foto beneden op een niet al te grote afstand nemen. Hij is aan het uitbuiken, toch heeft hij nog een bamboestengel vast maar de grootste honger is voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *