De Singer en Husqvarna naaimachine


MaaikeW: ‘Singer was een Amerikaans bedrijf dat naaimachines verkocht, symaskiner in het Zweeds. Singer werd in 1850 opgericht door Isaac Merritt Singer. Het hoofdgebouw van Singer stond in Manhattan, het Singer Buiding. In 1908 werd dit geopend als het hoogste gebouw in de wereld. Concreet werd in 1850 de eerste naaimachine uitgevonden door Isaac Merritt Singer, hij vroeg hierop patent aan op 12 augustus 1851. Singer featherweights naaimachines gaan jaren mee en zijn nog steeds gewild: op 15 oktober a.s. is er in Oosthuizen Noord-Holland het Singer Featherweight Festival waarbij een record aan Singer Featherweights bij elkaar wordt gebracht.’


MaaikeW: ‘Huskvarna is een plaats in de Zweedse gemeente Jönköping, provincie Jönköpings län. Hier is het Husqvarna museet gevestigd. Waar Husqvarna bij mij bekend is van de naaimachines, kent Ron het van de grasmaaier en motorvoertuigen. Het museum is voor hem en mij leuk om te bekijken, in de museumwinkel staan meer leuke kaarten te wachten op een volgende eigenaar! De naaimachine op de kaart lijkt mij een Husqvarna Automatic type 21A, ik kan geen productiedatum van dit type vinden wat mij dichter bij een publicatiedatum van deze afbeelding kan brengen. Sinds 2006 is Husqvarna Viking met andere naaimachine producenten opgegaan in het – onbekende – bedrijf SVP Worldwide.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *