Textielgroet via Greetz


Tineke: ‘Zaterdag waren we al vroeg op weg naar de Dag van de Klederdracht op Urk. We waren precies op tijd om ook verschillende mensen in klederdracht te zien aankomen. Te voet van het parkeerterrein bij de haven naar de locatie bij de Bethelkerk waar de groepen per regio werden gepresenteerd. Op die verzamelplek stond een bonte massa mensen in klederdracht te genieten van de koffie en het zonnetje. We hebben genoten van al die kleuren, het kantwerk, de prachtige sieraden en tasjes. En in het museum kochten we een floating pen. Lunch met gerookte paling bij de haven, onze dag kon niet meer stuk.’

Op de blog van Tineke kun je foto’s bekijken van deze dag op Urk: deel I van de foto’s en deel II.

Deze textielkaart is verstuurd via Greetz.

2 gedachten over “Textielgroet via Greetz

  1. Wat leuk zo’n klederdracht dag op Urk.
    Ken wel die in Staphorst maar hier nog niet eerder van gehoord.
    Goed weekend
    groetjes, Truus uit Drenthe

  2. @Truus, zo leren we elke dag en dat maakt het zo boeiend! Geniet ook van de mooie zonnige nazomerse dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *