Viceroy’s House


Het is 1947 en de Britten staan klaar om de macht van hun voormalige kolonie over te dragen aan de Indiërs zelf. Aan Lord Mountbatten de taak om dit snel en goed te regelen. De Britten, Gandhi en de hindoestaanse politici willen één India zien terwijl de moslims hun eigen land Pakistan willen. Dor de vele spanningen tussen de moslims en hindoes ontstaat toch een deling van het land. Hierdoor ontstonden de landen Pakistan en India. In de film spelen de spanningen zich in het klein af tussen de moslim- en hindoebedienden van het Viceroy’s House. Daarnaast is er een liefdesrelatie tussen een hindoe en moslima. De trailer van dit boeiende historische kostuumdrama kun je hier bekijken.

4 gedachten over “Viceroy’s House

  1. Heb hem p;as gezien samen met onze FLEUR.. en….er zaten nog 2 vrouwen in de zaal… dat was alles

    Film bracht veel herinneringen naar boven omdat we met veel Indiers en Pakistani samen woonden in Jebel Ali bij Dubai

  2. @Lies Huizer, echt zo weinig mensen… Dat was bij ons toch heel anders. De bioscoopzaal zat vanmiddag voor de helft gevuld. Dus veel belangstelling voor deze film.

  3. Enkele weken geleden de film gezien in De Cacaofabriek in Helmond .Prachtig kijkspel maar in de geschiedenis een drama voor heel veel mensen.

  4. @Mien B., door de deling van Brits-Indië in India en Pakistan ontstond er een vluchtelingenstroom van meer dan 12 miljoen mensen en als gevolg daarvan en van rellen verloren enkele honderdduizenden tot een miljoen mensen hun leven. Verschrikkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *