Exposities in de Baltische Staten


Marlie Lamers en haar man houden van reizen. Het ontdekken van de leefwijze van andere culturen spreekt hen aan. Daarbij loopt textiel als een rode draad door hun verre reizen. Onlangs maakten zij een korte reis, en wel naar de Baltische Staten waar zij onverwacht verrast werden door prachtige exposities. Marlie maakte foto’s en enkele hiervan deelt ze met ons. Heb je plannen om binnenkort naar de Baltische Staten te gaan, denk dan aan één van de volgende exposities.


In Palangos kurorto muziejus in Palanga (Litouwen) is tot en met 30 september 2017 de expositie 150 Years of the Resort Collection. From Alexandre Vassiliev collection. te zien. Het is een uitgebreide modetentoonstelling met accessoires.


Palangos kurorto muziejus. 150 Years of the Resort Collection. From Alexandre Vassiliev collection.


In Museum of Decorative Arts and Design in Riga (Letland) is tot 1 oktober 2017 de expositie Children’s World. 18th-20th Century. Exhibition from the collections of fashion historian Alexandre Vassiliev and Latvian museums te zien. Een grote overzichtstentoonstelling van kinderkleding uit de collectie van Alexandre Vassiliev. Alweer de negende tentoonstelling van hem in dit museum.


Museum of Decorative Arts and Design. Children’s World. 18th-20th Century. Exhibition from the collections of fashion historian Alexandre Vassiliev and Latvian museums.


In Museum of Applied Arts and Design in Vilnius (Litouwen) is tot en met 29 oktober 2017 de expositie Tamed Nature. 18th–21st Century. Exhibition from the fashion historian’s Alexandre Vassiliev collection te zien. Een tentoonstelling met veel kleding en accessoires.


In Modes muzejs in Riga (Letland) is tot 22 oktober 2017 de expositie The Secrets of the East. Western Fashion and China te zien. Van 25 oktober 2017 tot 25 april 2018 volgt de expositie DIOR.


Modes muzejs. The Secrets of the East. Western Fashion and China.


In Rund?les pils muzejs in Pilsrund?le (Letland) is op dit moment een kanttentoonstelling, maar ook kleding. Paleis Rund?le is het belangrijkste barokke paleis in Letland.

Alle exposities zijn zeer de moeite waard. Dus mocht je toch in de buurt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *