Leeuwarden en Spakenburg


Tineke: ‘We zijn een nachtje naar Friesland gegaan om de Sits tentoonstelling in Leeuwarden te bezoeken. O, wat is dat mooi. Prachtig zoals alle stoffen en voorwerpen geëxposeerd zijn. Ook 2 schitterende video’s gezien, de mooiste over het weef- en drukproces in India in de huidige tijd. Ik zou zo willen afreizen die kant op. Bijzonder vond ik het dat zoveel bewaard is gebleven. Ik begreep dat men half versleten kledingstukken vaak bewaarde omdat je er altijd nog een babymutsje of kinderjasje van kon naaien.’


Een nostalgische textielkaart met de afbeelding van kinderen in de dracht van Spakenburg. Elly Smith stuurde deze kaart vanuit Amerika.

6 gedachten over “Leeuwarden en Spakenburg

 1. Inderdaad: een prachtige tentoonstelling….ik was er afgelopen week, maar moest snel. Ik ga er zeker nóg een keer naar toe, om alles goed te bekijken. Zéér de moeite waard en de complimenten voor de manier van tentoonstellen!

 2. Ik ging op pad en zocht een kaart voor Berthi….maar vond alleen kaarten met stenen….die zijn ook leuk maar dat is géén textiel!!
  Of ik Leeuwarden ga bezoeken weet ik nog niet, het lijkt me een hele mooie tentoonstelling maar de afstand is me nu nog wat ver.

 3. @Francisca, absoluut een aanrader de expositie Sits in het Fries Museum.

  @Ine, ik las dat je naar Voorne-Putten bent geweest. Heel fijn dat je na een lange moeilijke periode langzaam weer een uitstapje kunt maken en het is heel goed te begrijpen dat Leeuwarden op dit moment te ver is voor je.

 4. Heb hier de afgelopen tijd al meerdere keren op berichten gereageerd.
  Vreemd genoeg verdwijnen ze allemaal.

 5. @Marlien, dat is vreemd. Dit hoor ik voor de eerste keer. Gelukkig staat je bericht er nu wel. Ik heb geen idee wat er eerder mis ging. Hopelijk heb je vanaf nu geen problemen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *