Mont Ventoux – floating pen


Tineke: ‘Op 30 mei 2017 beklommen we de Mont Ventoux. Ook al ben je niet op de fiets, toch een hele klim. In de ochtend nog weinig autoverkeer vanuit Malaucène. Wel volop fietsers die de uitputtende klim wagen. Veelal in felgekleurde bij de fietssport horende pakjes, soms gewoon in korte broek met shirt. Waar de één omhoog peddelt of het niets is, trapt de ander moedeloos langzaam voort. Dan komt de top in zicht. Nu alleen nog maar wit gesteente, geen boom en bijna geen plant. Papaver alpinum met zijn korte steeltjes houdt dapper stand met knalgele bloemen. Mont Ventoux, windberg, op de top waait het altijd. Behalve als je aan de luwe kant zit. Helemaal boven grote groepen wielrenners, ze willen allemaal op de foto. Onderweg staan al steeds commerciële fotografen die een actieshot schieten. Later beneden op te halen. En, in de mini-winkel (er tegenover marktkraam met al even felgekleurde snoepjes) vinden we een floating pen.’

Vergeet niet om de prachtige foto’s van de Mont Ventoux te bekijken op de blog van Tineke.


Tineke verzamelt al heel wat jaren floating pennen en hoe dit ooit begonnen is kun je lezen in dit bericht. Hierdoor werd mijn belangstelling voor de floating pen opnieuw aangewakkerd. Vanaf 2013 kom ik dus in souvenirwinkels waar mogelijk een floating pen te koop is. Daarbij zet ik de winkel waar de floating pen is gekocht op de foto. Inmiddels is een kleine collectie ontstaan en nu kan ik zelfs een floating pen van de Mont Ventoux toevoegen aan de verzameling die Tineke voor me meebracht! Heel speciaal om van deze wereldberoemde berg een floating pen te hebben!

5 gedachten over “Mont Ventoux – floating pen

  1. Wat leuk dat je nu ook een floating pen van deze berg hebt.
    Is dit nu je nieuwe verzameling na de klederdracht kaarten?
    Gezellige avond
    groetjes, Truus

  2. @Truus, de floating pennen is een kleine collectie die niet zoveel ruimte inneemt en niet te duur is. Ze staan in lage doorzichtige glazen op mijn bureau waar ze een vrolijke en kleurrijke aanblik geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *