Klederdracht in een modern jasje


Het is belangrijk dat er aandacht blijft voor de streekdrachten zoals nu te zien is op de expositie Moeders mooiste: bonte parade van streekdrachten en burgermode. Eveneens is het van belang om inspiratie te halen uit de streekdracht voor de huidige mode. Staphorst op de catwalk is daar al enkele jaren een mooi voorbeeld van. Coupeuses en ontwerpers worden uitgedaagd om hun eigen visie te geven op de traditionele klederdracht en bijzondere creaties neer te zetten. Anouk Hoogeveen heeft al voor meerdere jaren ontwerpen gemaakt voor Staphorst op de catwalk. Voor Klederdracht in een modern jasje heeft Anouk al haar ontwerpen verzameld die tijdens de afgelopen edities te bewonderen waren. Tot en met 27 september 2017 is de tentoonstelling Klederdracht in een modern jasje te zien in Museum Warsenhoeck in Nieuwegein.


Anouk haar werk wordt gekenmerkt door uitbundige kleuren en het gebruik van verschillende technieken zoals breien, borduren en haken. Ze besteedt daarnaast veel aandacht aan een vrouwelijke pasvorm en selecteert hiervoor altijd materialen van de hoogste kwaliteit. De ontwerpen moeten in haar optiek niet alleen beeldig staan, maar ook nog goed zitten.


Foto’s: Alja Admiraal

2 gedachten over “Klederdracht in een modern jasje

  1. Heb al eens wat van haar werk gezien -best leuk.
    Het maakt dat ik ook nog steeds een manier wil vinden om een klederdracht te dragen op een hedendaagse wijze.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *