Marker jongens- en meisjesmutsjes


In het vorige bericht lees je over het mutsje van een Marker jongen dat samengesteld is uit een zestal segmenten die gebundeld worden door een rozet. Bovenstaande foto laat hiervan voorbeelden zien. Het mutsje rechtsboven op de foto met een zwarte ondergrond en zwart leget werd gedragen tijdens de rouw in de zomermaanden. Het is een zeer oud model uit circa 1900-1920. Links op de foto zie je drie mutsjes en het middelste met rood leget is ook een oud model; vóór 1940. Dit mutsje met een fraai oud stofje werd tijdens de zomer gedragen.


Dit zijn de meisjesmutsjes die uit drie delen zijn samengesteld. Het zijn mutsjes met fraaie stofjes. Het mutsje links vooraan op de foto met bloempotleget dateert van vóór 1940.

Na een poosje nagedacht te hebben, ben ik uiteindelijk tot het besluit gekomen dat deze mutsjes naar een nieuwe verzamelaar mogen. Ik ben langzaam aan het ontzamelen vandaar dat deze mutsjes nu ook te koop zijn. Verder heb ik van Marken nog: drie borsikkies, een baby orenkapje gemerkt met II, geruit meisjesboezel (schortje), gemerkt druivenboezel, twee maal boezelbanden en een wit gemerkt (met rood garen) meisjesboezel. Heb je belangstelling dan kun je me een berichtje sturen via het contactformulier dat rechtsboven op dit blog is te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *