Frederiksborg Slot


Evelien Verkerk is net terug van een mooie vakantie in Denemarken. Zij bezocht in Hillerød het Frederiksborg Slot. ‘Ik was er nog nooit geweest, maar het stond al jaren op de verlanglijst’, schrijft Evelien. ‘Heel speciaal, alle zalen zonder extra kunstlicht, alleen daglicht (wel met UV-folie op de ramen zag ik). Veel prachtige wandtapijten en beklede stoelen met wat soms leek op delen uit wandtapijten, maar ook helemaal in wol geborduurd. De kleding op de schilderijen was adembenemend, staan de Denen bekend voor hun sobere stijl, dan gold dit niet voor het koningshuis! En men ging zeker met de mode mee! Ik werd soms bijna duizelig van alle tentoongestelde rijkdom aan prachtige handgemaakte objecten. Kortom, zeer de moeite waard!’

De textielkaart laat een detail van het borduurwerk van Anne Staverskovs zien.

2 gedachten over “Frederiksborg Slot

  1. Wat leuk Berthi dat je blog weer af en toe mee doet. Vroeger was het altijd het 1e werk smorgens even kijken of er nieuws was…. dat ga ik maar weer doen denk ik om bij te blijven !!

  2. @Licia Huizer-Lindenberg, ik schrijf niet meer elke dag, want dat kost toch wel erg veel tijd. Het is net hoe het uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *