Lindebloesem en de Arlésiennes


Tineke: ‘Zaterdag zijn we verhuisd naar ons 2e adres. Hier hebben we uitzicht op de Mont Ventoux. De oogst van de lindebloesem kennen we van eerdere jaren. De lindes zijn hier al verder in bloem dan in Nederland. Lindebloesem uit Buis les Baronnies (onder de “rook” van de Mont Ventoux) is beroemd. Over het algemeen wordt na half juni geoogst. Overal zie je ladders en plukkers dan linnen doeken onder de bomen. De lindebomen blijven door de pluk prachtig in model.’


Tineke: ‘Jammer hè, de Arlésiennes met hun prachtige kostuums kun je alleen tijdens de speciale feestdagen bewonderen. En het is in Arles altijd zo druk. Misschien zien we ze ooit nog eens. Bijzonder op deze kaart vind ik dat de namen van de dames worden genoemd (de 19e Koningin van Arles met haar hofdames). Zó feestelijk! Onze tweede week verblijven we in een Provençaals ingerichte gîte vlakbij de Mont Ventoux. Wielrenners alom die de “windberg” willen bedwingen. Ons terras ligt tussen de wijngaarden en het zwembad is maar een paar meter verder. Geen floating pen te ontdekken trouwens.’

4 gedachten over “Lindebloesem en de Arlésiennes

  1. En dan wordt jouw blog op facebook door Textielplatform vermeld als zijnde een PARELTJE !.Helemaal mee eens !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *