Borduurpatroon van Verhildersum


MaaikeW: ‘Van de week kreeg ik twee prachtige handingekleurde borduurpatroon-ansichtkaarten uit de collectie Landwehr-Vogels van jou, eind 18e eeuw. Het is een tegenstelling met deze computertelpatronen, charme kent verschillende kanten. Ik herinner me van Anne van Damme ook patroonkaarten, begin van dit millennium die me konden bekoren. Deze kaart is er een uit de serie van 10 met diverse merklapmotieven in primaire tinten. De merklapmotieven zijn afkomstig van merklappen uit de collectie Verhildersum. Ik hoop nog op textielkaarten van de merklappen van Felicia van Deth, in beheer van Verhildersum te Leens.’

In 2003 werd een kleine publicatie uitgegeven over een aantal merklappen uit de collectie van Felicia van Deth. In dit boekje staat op pagina 21 een blauw merklapje waarvan de bijbehorende tekst niet juist is. Morgen zal ik dit merklapje laten zien en beschrijven.

De tekst in het merklappenboekje werd verzorgd door Marianne Rehorst. Zij werkt aan een biografie over Felicia van Deth die half januari 2018 zal verschijnen. Rond die tijd zal in het Museon Den Haag en in Galerie Rehorst aandacht aan haar besteed worden. 

2 gedachten over “Borduurpatroon van Verhildersum

 1. Niet geweten dat er ook kaarten met borduurmotieven zijn.
  En ook geweldig dat er een nieuw merklappenboekje wordt uitgegeven volgend jaar.
  Fijne Pinksterdagen Berthi.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Hoi hoi,

  Leuk artikelen op deze website. Ik kwam het zojuist tegen, omdat ik toch ook wel veel waardering heb voor het borduren. Ook ditmaal weer een leuk artikel gevonden! 🙂

  Liefs,
  Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *