Fries kostuum en schoenen van Russische tsarina’s


MaaikeW: ‘Wat een prachtige kaart van een Hindelooper getrouwde vrouw met baby in het pak stuurde je! Ik had je graag een kaart retour gestuurd van het kledingmuseum in Amsterdam, maar deze zijn nog in bewerking wat betekent dat er nog een bezoekje aan dit kleine vrolijke museum zal volgen, deze keer ben ik voorbereid op de smalle traptreden! Genoten heb ik wel van de moderne weergave van de folklore met fotobehang en geschilderde Hindelooper panelen. Ook hier Sits, het boek van Gieneke Arnolli was beschikbaar net als een rek met – prijzige! – textielkaarten, misschien komt daar nog verandering in.’


MaaikeW: ‘Een eeuw geleden droegen de Russische tsarina’s deze schoenen. Wist jij dat er ter gelegenheid van de op handen zijnde komst van kroonprinses Amalia babyslofjes verkrijgbaar waren bij potjes Olvarit van het merk Nutricia? Famke stamt net als Amalia uit 2003 en dus is er een paar oranje harlekijn slofjes met in elk slofje met antislipzool een belletje en aan weerszijden aan de buitenkant een oranje kroontje, bij ons thuis terechtgekomen en bewaard. Nu staan ze op Rixts kamer maar bewaard blijven ze.’

Leuk zeg die oranje babyslofjes met een kroontje. Ik wist niet dat deze slofjes in 2003 te koop werden aangeboden door Nutricia. Wees er zuinig op want dit is een mooie herinnering voor Famke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *