De prijswinnaars van de wedstrijd: Bloemen bloeien op Papier

Gisteren gaf ik je een inkijkje van de tentoonstelling Bloemen bloeien op Papier. Zoals beloofd komen nu de foto’s van de prijswinnaars van de wedstrijd Bloemen bloeien op Papier.


Derde prijs voor Halssieraad borduurpatroon van Tonke Joppe.


Detail Halssieraad borduurpatroon.


Tweede prijs voor Dissection HK11049-16pix1/9 van Erik van Maarschalkerwaard.


Het patroon HK11049 is op een raster van 157 breed en 126 hoog gemaakt. Het formaat van het papier is 247 x 201 mm met een rasterpatroon van 1,5 x 1,5 mm. De kleuren zijn zo verdeeld over een aantal van 19782 vakjes waardoor er een afbeelding ontstaat van een bloemenkrans. De ingekleurde vakjes zijn als beeldpunten te zien en als een voorloper te beschouwen van de tegenwoordig alom aanwezige pixels.


Het ontleden van patroon HK11049 tot Dissection HK11049-pix1/9. Door alle 19782 vakjes van het raster te herordenen volgens een getalsmatige systematiek ontstaat er een nieuwe ordening. Een ordening die het oorspronkelijke herkenbare patroon onherkenbaar zal maken.

De negen delen ontstaan door alle 19782 vakjes een nummer te geven van 1 tot en met 9 en dit te herhalen totdat alle vakjes genummerd zijn. Elk van de negen nummerdelen zal een ander abstract patroon weergeven. Maar bij elkaar zullen ze nog altijd alle beeldpunten laten zien van de bloemenkrans van patroon HK11049. Voor de tentoonstelling Bloemen bloeien op Papier wordt deel 1 uitgevoerd als een wandassemblage opgebouwd uit blokjes beukenhout van 13 x 13 mm en met een lengte van 36 mm. Dissection HK11049-pix1/9 is 1/9 deel van het originele patroon, schaal 9:1.


Eerste prijs voor In Wording van Arlette Princen.

2 gedachten over “De prijswinnaars van de wedstrijd: Bloemen bloeien op Papier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *