(Wuif)zakdoekje


In het TextielMuseum in Tilburg is tot en met 11 juni 2017 de expositie Oranje Boven! | Koninklijk Textiel – Gedenkdamast te zien. Afgelopen zondag bezocht ik deze tentoonstelling en zag ik in een vitrine een fraai geborduurd zakdoekje liggen dat uitgebracht is ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina in 1923. Nu komen morgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Tilburg. Voor het TextielMuseum een feestelijke aanleiding om (wuif)zakdoekjes te borduren waarmee de mensen de koning en koningin kunnen toewuiven. Bij een bezoek aan het museum was een oranje zakdoekje gratis op te halen. In het TextielLab kon je er een gouden kroontje op laten borduren. Nu had ik natuurlijk gehoopt ook zo’n leuk zakdoekje te kunnen bemachtigen. Helaas, de dag ervoor waren alle zakdoekjes (5000 stuks) in drie kwartier op, werd mij verteld. Zouden echt 5000 mensen het TextielMuseum hebben bezocht in zo’n kort tijdsbestek?

Ik heb iets met zakdoekjes zoals je wellicht weet. In enkele oudere berichtjes lees je er over, zoals hier, hier, hier, hier en hier.

6 gedachten over “(Wuif)zakdoekje

 1. 5000 zakdoekjes op ????????????? Ze hadden er toch wel 1 voor jou kunnen bewaren .

 2. Heb al verschillende doekjes gezien maar of dat de bewuste zakdoeken zijn?
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. @Truus, ik zag enkele oranje zakdoekjes en bij het podium waar Guus Meeuwis optrad zwaaiden de mensen met blauwe (zak)doekjes.
  De gemeente Tilburg deelde vandaag 10.000 wuifdoekjes uit van 013 Denim. Deze (zak)doekjes zijn gemaakt van 3.000 gerecyclede spijkerbroeken uit Tilburg. 

 4. Ze hadden ook tassen van gerecyclede spijkerbroeken -dat lieten ze nog zien tijdens de wandeling van het gezelschap.
  Is het nog gelukt om een zakdoek te krijgen?
  Goed weekend
  groetjes, Truus

 5. Ik heb ook een oude doek van orange stof van 25 jarig koningschap van z.m. Willem 111
  Wou weten of het oud is enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *