Hoeve De Waert


Wim en Tine Rogman woonden in St. OdiLiĆ«nberg op een boerderij met de naam Hoeve De Waert. Hun museum op deze plek kreeg de naam Museum van Merklappen en Volkskunstborduursels zoals te lezen is op de achterzijde van de ansichtkaart die uit 1988 dateert. Elly Smith had bovenstaande kaart dubbel en zo kwam deze afgelopen week bij mij. Elly heeft net als ik leuke herinneringen aan Wim en Tine Rogman. ‘Kreeg een boterham met gember en banana’, schrijft Elly.

Hier vind je nog een leuke kaart van het museum in St. OdiLiƫnberg.

3 gedachten over “Hoeve De Waert

 1. In 1985 hebben wij met onze kinderen een fietstocht gemaakt en kwamen we langs deze boerderij.Er stond een bordje Merklapmuseum aan de weg.
  Wij erheen, we werden hartelijk ontvangen door het echtpaar Rogman,die instaat waren ons en de kinderen zo mooi te vertellen over hun collectie borduurwerken.
  Er was geen tijd meer voor een verdere fietstocht . Zo is bij mij de belangstelling voor de merklap ontstaan en ben ik meteen een lap gaan borduren.

 2. Wat zullen bij jou veel herinneringen naar boven zijn gekomen bij het zien van deze kaart.
  Nog een paar jaar en jij kunt je 25 jarig jubileum vieren als lid van Merkwaardig.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. @Niesje, een fantastische manier om kennis te maken met de merklap. Zowel Wim als Tine waren enthousiaste mensen en zij konden de liefde voor de merklap overbrengen. Mooie verhalen kwamen boven tafel en het was er altijd gezellig!

  @Truus, absoluut mooie herinneringen!
  Goh, bijna 25 jaar lid van MerkWaardig… Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. Weet je dat ik borduursters ken die vanaf het eerste uur lid zijn van MerkWaardig? Dat vind ik heel bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *