8 gedachten over “Floriade Venlo vijf jaar later

 1. @Francisca R. en Miekequilt, het is zo ontzettend jammer dat er niets gedaan wordt met het prachtige park. De gebouwen die er nog zijn, staan te verpieteren. Alleen de Innovatoren wordt gebruikt voor kantoren.
  Het is een prachtig gebied om te wandelen, maak het aantrekkelijk voor bezoekers en gebruik de leegstaande gebouwen.

  Mieke, het heeft bergen met geld gekost, er zijn veel bezoekers gekomen, maar desondanks is er veel verlies geleden.

 2. Het eerste wat in me opkwam was de gedachte ‘ wat een drama ‘.

 3. Het zag er toen zo mooi uit ,maar nu lijkt het me een trieste bedoening. Niet erg uitnodigend.

 4. Rotterdam, Amsterdam, Haarlemmermeer en Zoetermeer gebruikten hun Floriades slim om er prachtige, openbaar toegankelijke stadsparken aan over te houden, waar vele jaren later nog tienduizenden mensen dagelijks van genieten. “Growing Green City” Almere offert zo’n gebied eraan op en is de aanleg gestart met massale kap van net volwassen geworden bomen. En wat houden we eraan over? Een luxe woonwijk met “kwaliteitsgroen” voor de welgestelden, een bedrijfsterrein op zichtlocatie (A6) vol leegstaande verkommerende bedrijfspanden en … een financiële strop die op de bevolking wordt verhaald: nog meer verwaarlozing en kaalslag van de oudere volkswijken.

 5. eigenlijk schandalig hoe met dergelijke “schatten” wordt omgegaan na afloop van de Floriade Venlo. Het zijn stuk voor stuk prachtige gebouwen waar van alles mee zou kunnen worden gedaan. Restaurant, workshops om maar wat te noemen.
  En dan de beplanting zelf! Wat een verwaarloosde boel. Daar krijg ik tranen van in mijn ogen. Gigantische verslonzing is wat ik zie. Arme inwoners van Venlo dat de Floriade-organisatie jullie met zo’n armoedige troep heeft opgezadeld. En wat heeft het een boel geld gekost, ik snap niet dat de gemeente geen opdracht geeft om dit geheel nuttig te exploiteren.

 6. @Ipi, het is absoluut jammer hoe het Floriade terrein er nu uitziet. Alles draait om geld waardoor er wellicht niets gedaan is met deze fraaie gebouwen en de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *