Lion


Saroo gaat op vijfjarige leeftijd samen met zijn broer Guddu met de trein op zoek naar werk. Saroo wacht op het treinstation tot zijn broer terugkomt. Als dat te lang duurt gaat Saroo in een trein op zoek naar hem. Hij valt in slaap en uiteindelijk komt hij in Calcutta. Zonder te weten waar hij vandaan komt, zwerft Saroo wekenlang rond in de straten van Calcutta tot hij opgenomen wordt in een weeshuis en geadopteerd door een Australisch echtpaar.
Als hij bijna dertig is, gaat hij via Google Earth op zoek naar het treinstation waar hij als kind zijn familie kwijtraakte. Na lang zoeken denkt hij het treinstation gevonden te hebben. Saroo vertrekt naar India in de hoop zijn familie te vinden.

Lion vertelt het aangrijpende en waargebeurde verhaal van Saroo. Het is indrukwekkend en zeker een aanrader! De film is gebaseerd op het boek Mijn lange weg naar huis van Saroo Brierly.

Hier kun je de trailer van Lion bekijken.

2 gedachten over “Lion

  1. Hartverscheurend en… on-voor-stel-baar in dat veilige boter-kaas- en eierenland waarin wij leven. Denk alsjeblieft na als je weer eens (ver-)oordeelt.
    Puck

  2. @Puck van der Meer, jij hebt de film dus ook gezien. Het is een ongelooflijk verhaal, voor ons niet voor te stellen. Maar wat een sterke persoonlijkheid was Saroo al op zeer jonge leeftijd. Het verschil dan al weten te onderscheiden tussen goed en kwaad, heel knap. Ik wil nu ook het boek gaan lezen dat Saroo heeft geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *