Verkade’s biscuits a present from Holland – 1953


MaaikeW: ‘Dit kaartje vond ik in het Fries Museum, op basis van de naam Reijn Dirksen ben ik op zoek gegaan en genoten van het ouvre van deze overleden ontwerper. Persoonlijk vind ik deze oude reclameontwerpen erg mooi, zeker in combinatie met de Zaanse klederdracht. Het is tijdloos terwijl het aan de andere kant ook een bepaald tijdsbeeld aangeeft. Reclame-uitingen met klederdracht blijken vaak voor te komen, bijv. van Philips, Bols, Sunlight zeep, Ouds, Van Nelle’s pakjes koffie, Edelweiss zeep, Droste. Kortom, als je weer zo’n oude reclamekaart van me krijgt met een of andere klederdracht, dan heb ik een identiek exemplaar zelf gehouden, te leuk gewoon dat ook zo de klederdracht is verbeeld.’

In dit bericht zie je reclame voor het Fries Museum en hier nog een keer het Fries Museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *