Marskramer Hendrick Busman (1607-1649)


Marskramer Hendrick Busman (1607-1649) kreeg op het kruispunt van de weg Geldern/Kleve in de Kevelaerer Heide bij het hagelkruis drie keer de opdracht om op die plek een kapelletje te bouwen. Hendrick Busman was arm, maar voerde deze opdracht toch uit en op 1 juni 1642 stond er een eenvoudige bidzuil op de plek waar hij de opdracht kreeg. Al gauw kwamen er pelgrims en werden genezingen gemeld. In 1647 erkende de kerk acht van deze genezingen als wonderbaarlijk. Dit was het begin van de bedevaartplaats Kevelaer.


Op 23 september 2014 bezocht ik Kevelaer, meer hierover in dit bericht en dit bericht.

4 gedachten over “Marskramer Hendrick Busman (1607-1649)

  1. Hallo Berthi, Kwam je op dit idee door het plaatje van de Kiepkerels wat pas op face book stond..??.leuk om nog eens terug te lezen .

  2. @Licia Huizer-Lindenbergh, deze foto’s maakte ik al in 2014 in Kevelaer, maar had ze tot nu toe niet geplaatst op mijn blog. Nu ik de marskramerkist zag in Museum De Koperen Knop was het een mooie aanleiding om bovenstaande foto’s te plaatsen.

  3. Mooi verhaal Berthi en ik hoop op meer van deze informatie.
    Fijn dat je weer je blog schrijft.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *