3 gedachten over “Clark’s spool cotton

 1. Nostalgie ten top -heerlijk al die oude spullen. Ze waren veel mooier uitgevoerd dan de plastic dingen van tegenwoordig.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Prachtig, die reclame uit de oude doos voor garenklosjes. Aan stevig garen kun je je nog flink snijden, daarom bevreemdt het plaatje me ook een beetje. Maar, zie je meer vintage advertenties voor garenklosjes (op Pinterest bijvoorbeeld), dan begrijp je dat ze allemaal op grote fantasie berusten.
  Inmiddels worden zelfs de kartonnen garenklosjes al een bijzonderheid in mijn handwerklade. Borgo, een merk uit Borgomanero (Italië) bijvoorbeeld. Toen ik er als kind met mijn ouders in de buurt op vakantie was verwonderde ik me erover dat het water van de rivier zulke bijzondere kleuren had………. Over een zuiver milieu gesproken……….
  Groetjes, Tineke

 3. @Tineke, ook aan papier kun je je behoorlijk snijden. Altijd oppassen.
  Ik heb weinig of zelfs geen papieren garenkaartjes meer in mijn naaidoos. Die tijd is voorbij. Op de Handwerkbeurs Zwolle kocht ik het boek Mercerie Au rayon des fils, Sajou Bibliothèque. Een kijkboek waarin veel afbeeldingen van mooie papieren garenkaartjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *