Vastelaovend 2017 – Groëten Optoch


Traditiegetrouw trok op carnavalsmaandag de grote optocht door de stad. Vanmiddag nam ik een kijkje voordat de regenbuien losbarstten. Kijk met me mee naar de creativiteit van de deelnemers.
Prins Lex, de enige echte Amsterdamse UIting! Lex Uiting, bekend van radio en televisie en woonachtig in Amsterdam, werd dit jaar prins carnaval van carnavalsvereniging Jocus. Ter gelegenheid van zijn prinsschap in zijn geboortestad schreef Lex ’t liedje Nao’t Zuuje. Rob Hodselmans maakte daar deze videoclip bij.

6 gedachten over “Vastelaovend 2017 – Groëten Optoch

 1. Mooi zijn deze mensen geschminkt en leuk dat je hen mocht fotograferen.
  Zijn beide mannen prins Lex? Ze hebben beiden hetzelfde bord in handen.
  Jij hebt vast weer genoten van de optocht vandaag.
  Slaap lekker
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. @Truus, met vastelaovend wil iedereen graag op de foto. Ik heb veel foto’s gemaakt, maar plaats er slechts enkele op mijn blog. Vandaag nog één keer een vervolg.
  Geen van beide mannen zijn prins Lex. Je ziet de 30-jarige prins Lex in het filmpje waarvan ik een link plaatste hierboven. Het schreef de tekst en de zang is ook van hem.

 3. Ha Berthi, zoals ieder jaar heb je weer prachtige en leuke foto’s gemaakt op je tocht door carnavalvierend Venlo! Vooral die drie paarden hebben mijn hart gestolen en de foto van de journalist die de berichten uit zijn duim zuigt is hilarisch.
  Die twee prinsen Lex laten mij toch zo sterk denken aan Kesbeke, gek hè?

 4. Feek niëjs. Geweldig. Mooi dat er nog op een paar plaatsen nog een knipoog naaar de politiek in de optocht zit. Mis dat hier.

 5. Prachtige sfeerbeelden Berthi!
  En waat ein sjoën leedje 🙂

  (misschien niet helemaal op m’n Venloos…)

 6. @Maria, heb je ook gezien dat de prinsen Lex een ketting van Amsterdamse uitjes om hebben? 😉

  @Irene, leuk hè dat Feek-Niëjs! Vandaag heb ik een nieuwe foto geplaatst waarop de tekst goed te lezen is.

  @Ine, zowel het liedje als de clip vind ik schitterend! Dat zal de komende jaren nog vaak te horen zijn tijdens de vastelaovend. Mijn Venloos slaat trouwens nergens op! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *